Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Londonba repülnek a magyarok

2019.10.08. 17:10

Kitartóan London a legnépszerűbb célpont a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről, közölte a reptér az MTI-vel. Londonba repül innét minden tizedik utas, a rangsorban a következő Frankfurt, majd Párizs és Brüsszel, az ötödik pedig Tel Aviv.

A forgalomról azt árulták el, hogy a harmadik negyedévben 4,7 millió induló és érkező utazó használta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Az év legforgalmasabb hónapjaiban, júliusban és augusztusban 1,6 millió feletti volt a havi forgalom, és szeptemberben is 1,5 millió fölötti volt az utasszám. 2018 hasonló időszakához képest 6,8 százalékkal nőtt a harmadik negyedév forgalma, ami a korábbi évekhez képest kisebb bővülés.

A Schengenen kívüli forgalom 8 százalék fölötti bővülést ért el, míg a schengeni irányba induló vagy onnan érkező utasok száma csak 6,1 százalékkal emelkedett.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója szerint a forgalomnövekedés továbbra is stabil és meghaladja az európai átlagot, de már nem olyan robbanásszerűen gyors, mint az elmúlt 4-5 évben. Ezt a növekedést képes kezelni a repülőtér, és eközben nagy hangsúlyt fektetnek a szolgáltatás minőségének emelésére és az utasélmény javítására - mondta még el a cég vezére.

A havi fel- és leszállások száma a harmadik negyedévben 11 570 körül volt, ez ugyancsak nőtt, de még mindig alatta marad a 2006-os, vagyis 13 évvel ezelőtti 12 ezres csúcsnak, az év ugyanezen időszakában.