Feltuningolták a Suzuki esztergomi gyárát

2019.10.12. 07:58

Végső fázisába lép a Magyar Suzuki három éve elindított innovációs projektje, amelyben az esztergomi gyárat modernizálják, hogy hatékonyabban és környezetkímélőbb módon készüljenek az autóik - közölte a társaság.

A projektre összesen 5,308 milliárd forintot költenek el, amiből 2,712 milliárd forintot állnak saját forrásból, a maradék 2,596 milliárd forintot a Széchenyi 2020 program keretében kapták, vissza nem térítendő támogatásként.

A fejlesztésekkel a Suzuki

  • intelligenssé tette hegesztési hálózatát
  • modernizálta logisztikai rendszerét
  • belső alkatrészellátási rendszerét

A modernizálással kiiktattak sok manuális munkafolyamatot, könnyebb lesz észrevenni és kijavítani az esetleges hibákat, és a digitális rendszereknek hála gyorsabban kerülhetnek tömeggyártásba az autók  a japán anyavállalat tervezőasztalairól, könnyebb bevezetni az új modelleket.

A négyéves projekt hátzralevő időszakában jobb alapanyagokat fejlesztenek ki, amelyek növelik az autók biztonságát, fejlettebb égésgátlási paraméterekkel rendelkeznek, és az autók üzemanyag-használatát is csökkenthetik.

A Suzuki mellett a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a PEMÜ Műanyagipari Zrt. és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara vesz részt.

(MTI)