Emma
-2 °C
6 °C

A 4iG-nek ismét lepottyant egy milliárdos állami megbízás

2019.10.21. 09:10

Újabb milliárdos projektben vesz részt a 4iG, a vállalat végzi a mező- és erdőgazdasági földek digitális nyilvántartási és közigazgatási rendszereinek fejlesztését. 2 milliárdból fogják digitalizálni a földhivatal nyilvántartását, derült ki a cég tőzsdei tájékoztatójából.

A projekt uniós forrásból valósul meg, fővállalkozója a Tigra Kft., a 4iG-t érintő alvállalkozói megbízás értéke 2,069 milliárd forint.

A munka eredményeként a papíralapú földforgalmi adminisztrációs folyamatokat elektronikus és – ahol erre a közigazgatás folyamatai lehetőséget adnak – automatizált eljárások váltják majd ki, csökkentve a személyes ügyintézés szükségességét. Ennek köszönhetően nemcsak gyorsabb és kényelmesebb, hanem biztonságosabb és olcsóbb is lesz a földhivatali ügyintézés.

Az ígéret szerint olcsóbb és gyorsabb lesz a földhivatali ügyintézés, jelentős mértékben megújul Magyarországon az ingatlan-nyilvántartási rendszer, rövidül és biztonságosabbá válik az ingatlanügyi, telekalakítási és mezőgazdasági igazgatási eljárások átfutási ideje.  A 4iG a projekt részeként a földügyi közigazgatás rendszerek elektronikus fejlesztését valósítja meg, beleértve az igazgatásszervezési, folyamatfelmérési és -szervezési feladatok elvégzését.

A Mészáros Lőrinchez már nem kötődő cég sorra nyeri az állami megbízásokat, és a T-Systemst is ők vásárolták fel, a Magyar Nemzeti Bank kötvényprogramjának segítségével.