November 12-én érkezhet a megemelt nyugdíj

2019.10.22. 13:48
Novemberben érkezik a nyugdíjprémium és az egyszeri nyugdíjkiegészítés, egy átlag nyugdíjas novemberben összesen 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban,

A már ismert nyugdíjinformációkról az újabb részleteket az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) közölte kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint idén novemberben minden eddiginél magasabb összegű lesz a nyugdíjprémium, amelyet minden nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő - mintegy 2,5 millió - embernek fizetnek ki. A nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer forint, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz.

Nyugdíjprémiumra azok az öregségi nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők jogosultak, akik a kormányrendeletben felsorolt más ellátások valamelyikében 2019. novemberében részesülnek, ideértve azokat is, akiknek az ellátását 2018. december 31-ét követően állapították meg - közölte a tárca.

A nyugdíjasok a nyugdíjprémiummal együtt megkapják az egyszeri nyugdíjkiegészítést is, amelynek célja a nyugdíjak inflációkövető emelése és ezzel vásárlóértékük megőrzése.

Ennek összege idén átlagosan 10 ezer forint lesz. Egy átlag nyugdíjas novemberben 30 ezer forinttal kaphat többet, mint szokott, vagyis a novemberi nyugdíjpostásnak aligha kell kétszer csengetnie. A kifizetés a novemberi nyugdíj kézbesítésével egyidejűleg történik majd, a banki átutalás pedig november 12-én lesz.