Megint Bill Gates a világ leggazdagabb embere

2019.10.25. 08:54

Talán csak egy rövid ideig, de újra Bill Gates, a Microsoft alapítója számít a legesleggazdagabb embernek a világon - írja a Forbes. Mindezt viszont nem annak köszönheti, hogy a saját vagyona hirtelen nagyot nőtt, hanem hogy az eddigi leggazdagabbnak hirtelen csökkent:

Jeff Bezos Amazon-alapító vagyona most éppen csak 103,9 milliárd dollár, miután az Amazon részvényei 7 százalékkal vesztettek az értékükből csütörtökön. 

Így lehetett, hogy Bill Gates 105,7 milliárdos vagyonával ismét a leggazdagabbnak számít, feltételezhetően egészen addig, amíg az Amazon részvényárfolyama ismét emelkedni nem kezd. 

Bezos 2018 óta volt a Forbes legpénzesebbeket összegző listájának az elején, ezzel 24 év után megszerezve az első helyet Gates-től. Bezos volt viszont az első a Forbes-listán, akinek 100 milliárd dollárnál több pénze volt. Hogy hogyan jutott ehhez a vagyonhoz és ez milyen következményekkel jár mindenki másra nézve, arról itt olvashat bővebben

Bezos első helyét nem rengette volna meg az árfolyam esése, ha nem kellett volna volt feleségével, Mackenzie Bezossal osztozkodnia a válása után. Bezos felesége, aki végig mellette volt azok alatt az évek alatt, amíg az Amazon garázscégből világbirodalommá fejlődött, 32,7 milliárd dolláros vagyonával maga is a világ leggazdagabb 20 emberének egyike.