Durva leépítések jöhetnek a győri Audinál

2019.10.30. 14:21 Módosítva: 2019.10.30. 14:48

Jelentős létszámcsökkentés van folyamatban az Audi győri gyáránál, írja a G7. A vállalat a lapnak nyilatkozó munkatársai szerint nagyjából egy hónapja jelentette be a gyár vezetése a munkavállalóknak, hogy 

1200-zal csökkenhet a dolgozók száma a közeljövőben.

Az elmondások szerint a létszámcsökkentés folyamatos, először a határozott munkaidejű szerződéssel rendelkezők szerződését nem hosszabbítják meg, valamint a nyugdíj előtt állókat próbálják meg nyugdíjaztatni.

A lap megkereste az Audit az ügyben, akik kitérő választ adtak, azt mondták cáfolják, hogy "1200 munkatársat el fognak bocsátani." Érdekesség, hogy július közepén az Index is hallott pletykákat a leépítésről, akkor mi is megkérdeztük a céget, akik hasonló módon kerülték meg a konkrét válaszadást. 

A G7 adatai szerint az tény, hogy április óta csökken a létszám a magyar Audinál, azóta több mint háromszázzal kevesebb alkalmazott dolgozik a gyárban. Az Audi Magyarország egyik legnagyobb munkaadója, a lap szerint akár a teljes létszám tíz százalékát is érintheti a leépítés. A G7-nek megszólaló egyik alkalmazott szerint a leépítésnek köze lehet a villanymotorok gyártásához, erről szintén megkérdeztük a nyáron a céget, akik akkor ezt kategorikusan tagadták.

A cég nemrég 41 milliárd forintból bővíti Győrben a járműgyártási infrastruktúráját, motorfejlesztési központját és az elektromos meghajtásokat gyártó egységét. 

Tavaly 2,3 százalékos visszaeséssel 2307 milliárd forint árbevételt értek el. A motorgyártás darabszáma 1 954 301-re esett vissza mintegy 10 ezres csökkenéssel. A vállalat a járműipart érintő változásokkal indokolta a kis mértékű visszaesést, de a tavalyi eredmények ismertetésekor márciusban közölték, hogy idén nem számítanak további csökkenésre, és újbóli növekedést is elképzelhetőnek tartanak.  • Hírek
  • Árfolyam