Kacsalábon forgó iskola fog épülni Biatorbágyon

2019.11.07. 16:36

Nettó 5,999 milliárd forintos ajánlatával a Mészáros-család egyik fő cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. épít fel egy iskolát Biatorbágyon, vette észre a HVG. Ez meglepően sok pénz – a közbeszerzési értesítő szerint a szerződés eredetileg becsült összértéke egész pontosan 6 704 500 275 forint –, az összehasonlítás kedvéért eredetileg az új Bozsik stadionra terveztek ötmilliárdot. Vagy mondjuk a Bibó szakkollégium teljes felújítása bontásokkal együtt elsőre a tizenötödére, 405 millióra lett belőve.  (Azt is hozzátéve persze, hogy mindkét példánál hamar elszálltak a tényleges árak.)

Az iskolát nem 50 méterrel a föld alá építik vízi vidámparkkal, nem is kell mesterséges hegyet felhúzni hozzá libegővel, a közbeszerzésből teljesen átlagos, sőt inkább kicsi, ránézésre egy évfolyamon maximum két osztállyal számoló iskola képe látszik.  

16 darab tantermet kell nekik építeni, szaktermekkel együtt összesen 33-at, minimum 1,9 méteres belmagassággal. Ehhez kell még egy tornaterem és egy "labdajátékokra alkalmas" 44x22 méteres sportpályát, körülötte futópályával. Annyi különlegesség látszik például talán, hogy a tetőnek "magyar organikus építészeti stílusúnak" kell lennie.  

A közbeszerzésen csak két másik nevező indult, lényegesen magasabb árakat megadva.