Gyárfás
18 °C
35 °C

Újabb kormányzati plakátoffenzíva jöhet

2019.11.14. 13:05

Vagy újabb plakátkampány jön, vagy a jelenleg is futó kormányzati kommunikációs kampányokba ölnek újabb 2,912 milliárd forintot - derül ki a Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött tájékoztatóból, amelyet a 24.hu szúrt ki.

Azért nem lehet tudni, hogy melyik jöhet, mert a kormány nem gondolta fontosnak, hogy a dokumentációban az állampolgárok orrára kösse, miről is van szó pontosan. A megbízás fantázianeve:

Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása 9., valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása 17. – 2 részteljesítésben.

A kommunikációs és rendezvényszervezési feladatok ellátására vonatkozó megbízásokat nettó 1 milliárd 338 millió forint, illetve nettó 1 milliárd 574 millió forintos keretösszeggel írták ki.

A nyertes természetesen ezúttal is a kormány egyik kedvenc kommunikációs vállalkozója, Balásy Gyula lett, hiszen cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft nyerték el a megbízásokat.

A 24.hu összesítése szerint ez az ötödik ilyen szerződés csak idén: januárban és áprilisban összesen 20, júliusban csaknem 2, szeptemberben pedig 3,5 milliárd forintos megbízást adott ilyen feladatokra a Rogán Antal alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH).

A lap felidézi, hogy Balásy nagyon sokat köszönhet Rogán Antal minisztériumának, hiszen csak tavaly összesen 6,3 milliárd forintnyi osztalékot vett ki két, az NKH-nak dolgozó cégéből. Balásy cégei egyébként akkor törtek előre, amikor tavaly nyáron kizárták két versenytársát, Csetényi Csabát és Kuna Tibort, akinek az ügye már a bíróságig jutott. Így nagyon sok, az NKH által intézett kommunikációs megbízás a New Land Mediánál, illetve a Lounge Design-nál köt ki.