16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Kiengedték az olasz-magyar húspápát

2019.11.14. 12:17

Nyolc hónap után szabadon engedték a legnagyobb magyarországi vágóhíd tulajdonosát, Piero Pini olasz üzletembert – tudta meg a 24.hu. A jobb években több mint 100 milliárd forint forgalmú kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosát még március elején vették őrizetbe, akkor különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás volt a gyanú. Húsipari berkekben egyszerűen áfacsalást emlegettek, írja a lap.

Piero Pini
Piero Pini
Fotó: PiniGroup

Az ügyészség többször meghosszabbította a nagyvállalkozó letartóztatását, pedig állítólag Pini hajlandó lett volna közel 2 milliárd forintot letenni, hogy megtérítse a költségvetési károkat, és egymillió euró óvadékot is ajánlott, hogy szabadlábon védekezhessen. Nem tudni mennyi igaz a híresztelésekből, mindenesetre most 

óvadék nélkül engedték el.

A 24.hu megkeresésére a Kecskeméti Járási Bíróság szóvivője megerősítette, hogy szabadon engedték a 67 éves olasz üzletembert, és azt is közölték: 

a gyanúsított az okozott kár jelentős részét megtérítette.

Ugyanakkor a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye miatt. Pini tehát nem hagyhatja el Magyarországot, időről időre jelentkeznie kell a hatóságnál.

A 24.hu úgy tudja, Pini szabadlábra helyezése nem független attól sem, hogy a húsmágnás érdekében olaszországi gazdaságdiplomáciai körök is megmozdultak. A húspápa egyébként már Lengyelországban is a hatóságok célkeresztjébe került. Volt olyan, hogy ellenőrök és rendőrök hada rohanta le az üzemét. Adócsalással és feketemunkával gyanúsították, lengyel anyanyelvű, ukrán állampolgárok alkalmazásáról szóltak a hírek.

Az olasz-magyar húspápa tündökléséről és bukásáról itt írtunk.  • Tippek
  • Bankszámla