Újabb 1 milliárdos közbeszerzést nyert a NER informatikai vállalata

2019.12.06. 16:46

Az informatikai piacon működő 4iG Nyrt. nagy összegű szerződést kötött a Nemzeti Adó és Vámhivatallal (NAV) pénteken – tette közzé az informatikai társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A szerződés értéke nettó 1,065 milliárd forint plusz áfa.

A tájékoztatás szerint a Dell-EMC gyártmányú eszközök gyártói támogatása megnevezésű közbeszerzési eljárás eredményeként a kormányközeli vállalkozóhoz, Jászai Gellérthez – Mészáros Lőrinc korábbi jobbkezéhez – tartozó informatikai vállalatot hirdették ki nyertes ajánlattevőként. A beszerzés célja a Nemzeti Adó és Vámhivatal által használt Dell-EMC gyártmányú eszközökhöz szükséges gyártói terméktámogatás biztosítása. A konzorcium tagjai közül a szállító a 4iG Nyrt.

A 4iG-ről felívelésében az államnak nagy szerepe van, hiszen az egész informatikai iparág tipikus NER-es célpont: politikailag is érzékeny, nagy árbevételt generáló, ellátásbiztonsági vagy sok állami megrendeléssel jellemezhető üzleti ágazat, amibe ömlik az uniós pénz.  • Hírek
  • Hírek