Még csak hétfő van, de máris nyert két közbeszerzést a 4iG

2019.12.09. 09:36

Ismét jól szerepelt a közbeszerzéseken Jászai Gellért cége, a 4iG, ami arról ismert, hogy jól szokott szerepelni a közbeszerzéseken. A cég közleménye szerint két esetben is sikeresen pályáztak, összesen 2 milliárd forintnyi megbízást nyertek el.

  1. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) – amiről még az Állami Számvevőszék is kimondta, hogy átláthatatlanül költi a közpénzt – központosított közbeszerzési eljárásán a 4iG Nyrt. ajánlatát nyertes ajánlatként hirdették ki. A szerződéskötést követően az Egészséges Budapest projektben résztvevő 25 intézmény részére a 4iG Nyrt. szállítja és telepíti majd a műtéti napló beszédleíró szoftvereket. Az eljárás összértéke 1 461 780 000,-Ft + ÁFA.
  2. Emellett a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) hálózati aktív eszközök szállítására, és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítására verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárásán is eredményesen pályázott a társaság. A szakképzési, a felsőoktatási és a felnőttképzési rendszer digitális átalakításához és Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának megvalósításához kapcsolódóan a 4iG szállítja az aktív hálózati eszközöket és modulokat. Az eljárás összértéke 566 331 500,-Ft + ÁFA.

A 4iG-ről felívelésében az államnak nagy szerepe van, hiszen az egész  informatikai iparág  tipikus NER-es célpont: politikailag is érzékeny, nagy árbevételt generáló, ellátásbiztonsági vagy sok állami megrendeléssel jellemezhető üzleti ágazat, amibe ömlik az uniós pénz.