Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Távirányítóval zárták le a kamu Gucci-táskákat áruló boltot, ha észrevettek egy NAV-ost

2019.12.12. 15:18

Fővárosi piacon akciózott a NAV: a pénzügyőrök több mint 2 500 hamis márkajelzésű terméket foglaltak le és egy üzemet is felszámoltak.

A NAV olyan budapesti piacot ellenőrzött, ahol szervezett „figyelőszolgálat” működik a megjelenő hatósági személyek kiszűrésére. Ha feltűnik az egyenruha, vagy egy ismerős arc, akkor megszólal a sziréna, a boltokat – akár távolról – elektronikus vezérléssel bezárják, a standokat elhagyják az árusok, hogy megakadályozzák az eredményes ellenőrzést.

De nem fogtak ki a ravasz pénzügyőrökön, ugyanis ezúttal civil ruhás NAV-osok lepték meg az árusokat. Két helyszínen jelentős értékű árut (táskát, pénztárcát, napszemüveget, szemüvegtokot, fülhallgatót) foglaltak le. Az egyik boltban komplett gyártóüzemet rendeztek be: nyomóformákat, emelőt, emelőállványt, vasalót, márkajelzés matricákat, mintajel festésére használt szitákat, fém márkajelzéseket is találtak.

A pénzügyőrök a mintegy 120 millió forintot érő hamis márkajelzésű árut (Guess, Gucci, Hugo Boss stb.) lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt feljelentés tettek.