Taylor Swift kifakadt a Soros családra és a kapitalizmusra

GettyImages-1193803783
2019.12.14. 18:04 Módosítva: 2019.12.14. 19:58

Taylor Swift ismét nekiment a magántőke-vállalkozásoknak, valamint a Soros családnak és a Carlyle Groupnak, amiért segítettek Scooter Braunnak megvásárolni az énekesnő első hat nagylemezének a jogait, írja a Bloomberg. Braun az egyik legismertebb amerikai popzenei menedzser, akiről Swift korábban úgy nyilatkozott, hogy éveken át zaklatta és kihasználta őt.

A Billboard Woman in Music rendezvényen tartott beszédében elmondta, hogy károsnak tartja a privát befektetők egyre erősebb jelenlétét a zeneiparban.

Azt is nehezményezte, hogy a magántőke-vállalkozások nincsenek eléggé szabályozva, és „úgy adják-veszik a zenét, mintha az ingatlan lenne.”

Swift Sorost, a Carlyle Groupot és a sportra és médiára szakosodott befektetési alapot, a 23 Capitalt is közvetlenül felelősnek tartja, mivel szerinte segítettek Scooter Braun Ithaca Holdingsjának megvásárolni Swift régi zenei katalógusát.

Az énekesnő állítása szerint az említett szereplők közül egy sem lépett kapcsolatba vele vagy a képviseletével, hogy garantálják a „megfelelő gondosság és körültekintés” elvét az adás-vételt megelőzően.

Az az igazság, hogy a magántőke-vállalkozások tették lehetővé, hogy ez az ember azt gondolja – ahogy ő maga állította egy bejegyzésben –, hogy megvehet engem. De természetesen nem fogok önként együttműködni

– mondta Swift.

Az idézett beszéd a feszültség további fokozódását jelenti a Braun-ügyben, hogy Swift nevén nevezte Sorost és a 23 Capitalt is. Az énekesnő nemrég nyilvánosan a Carlyle Grouphoz fordult, hogy segítsenek neki meggyőzni Braunt, engedje meg, hogy előadja a régi számait az American Music Awardson.

A 23 Capital egyfelől médiavállalatok finanszírozásával foglalkozik, másfelől előadókat segít abban, hogy megszerezzék a zenei katalógusaik jogait. Swift az utóbbit szerette volna elérni a Braun-ügyben. A 23 Capital nem szerette volna kommentálni a dolgot, de elmondták, hogy kitartanak amellett, hogy ők azon dolgoznak, hogy a „rugalmasságot és a flexibilitást támogassák szerte a világon”. A Carlyle jelezte, hogy nem szeretnének reagálni, a Soros családot pedig nem sikerült elérni a Bloombergnek az ügyben.

(Borítókép: Taylor Swift 2019. december 13-án. Fotó: Manny Carabel / Getty Images)