420 dolláron pörög a Tesla-részvény ára

2019.12.23. 19:57

Elon Musk még tavaly augusztusban írta azt Twitteren, hogy felvásárolná az elektromos autókat gyártó Tesla összes részvényét 420 dolláros árfolyamon. Akkor úgy nyilatkozott, a számmal nem a marihuánára akart utalni, hanem szimplán csak 20 százalék prémiumot akart tenni arra az árra, amennyiért éppen vették a részvényeket a tőzsdén. 

A hírek hallatára erősen ingadozni kezdett az általa alapított cég árfolyama, pár nap alatt 20 százalékot esett a részvény, így Musk el is állt felvásárlási tervétől. Később vizsgálat indult a Tesla atyaúristene ellen, ami miatt még tovább zuhant a részvény ára. Emiatt távoznia kellett Musknak a cég igazgatótanácsának éléről, a vezérigazgatói posztot viszont megtarthatta, ahogyan Twitterjét is – cserébe minden egyes Teslát érintő posztját át kell nézetnie egy ügyvéddel. 

Ez a tweet viszont átmehetett a jogi szűrőn: 

„Wow... elég magasan van a részvény lol” – írta Musk. Persze úgy is fordíthatnánk, hogy „eléggé be van állva a részvény lol”, de ez nem igazán állná meg a helyét – ugyanis kiderült, hogy a Tesla részvényei eddig nem látott csúcson pörögnek.

konkrétan a részvényárfolyam Elérte a 420 dolláros álomhatárt is,

miután az idén júniusi mélypontról sikerült az új modellek és gyárak bejelentései után emelkedő pályára indítani az árfolyamot, írja a CNN.

Szintén mai Elon Musk-hír, hogy az amerikai milliárdos mérnök és befektető évek után ránézett a saját Wikipédia-oldalára, és eléggé meglepődött.