Felcsúti sportolókat gyógyíthat EU-s pénzből egy repülőjegyeket árusító cég

2019.12.30. 17:54 Módosítva: 2019.12.30. 18:45

Elég sok furcsa uniós pályázati sztoriról lehetett hallani az idén is, de Hadházy Ákos független képviselő talált még egyet az év végére, ami igazán megmagyarázhatatlan. A 444.hu szerint a képviselő a hivatalos adatbázisban talált egy pályázatot, amely szerint 

egy repülőjegyek eladásával és autóbérléssel foglalkozó cég 8,75 millió forint uniós pénzt nyert, hogy vegyen és üzemeltessen egy fényterápiás gyógyágyat, ráadásul Felcsúton. 

Ez a bizonyos cég a Tensi, egész pontosan a Tensi Aviation Kft., amely a honlapján is elbüszkélkedett azzal, hogy elnyerte a pénzt az „egyedi hatásmechanizmusra épülő Sensolite polarizált fényterápiás gyógyágy” beszerzésére. Jól gondolja a kedves olvasó, egy fényterápiás gyógyágynak nincs túl sok köze a légi közlekedéshez, úgy tűnik a Tensi ezzel portfóliót bővít, és be akar szállni a sportterápia piacára. 

fényágy.PNG
Fotó: sensolite.hu

A Sensolite fényágy amúgy egy magyar innováció, amit egy Polárium Kft. nevű cég forgalmaz. A Polárium oldalán  Fenyő Márta  szerepel feltalálóként, és ő is a cég egyik tulajdonosa. De nem az egyedüli, a cégadatbázis szerint tulaj még többek között egy bizonyos Déri Endre Péter és Déri Tamás Ferenc, akik amúgy a Tensi Aviation tulajdonosai között is szerepelnek. 

A Tensi honlapja szerint „a polarizált fényterápiás fényágy hatékony sportolók különböző törés, izom-, részleges vagy teljes szalagszakadása esetén, egyéb sérülés és az azok miatt kialakult bevérzések kezelésében”. Mindezzel a modern terápiás technológiával pedig a cég a felcsúti sportélet fejlesztéséhez szeretne hozzájárulni, ezért itt helyeznék üzembe a gazdaságfejlesztésre és innovációra szánt pályázaton nyert pénzt.

Frissítés: cikkün korábbi verziójában pontatlanul azt írtuk, hogy a Polárium Kft. a Sensolite fényágy gyártója és forgalmazója, a Tensi Aviation viszont tájékoztatott, hogy a terméket egy másik cég gyártja, és a gyártótól vásárolták meg az uniós források felhasználásával.