Megszabadult Tiborcz a félig kész visegrádi luxushoteltől

2020.01.13. 16:30

Tiborcz Istvántól Szíjj László érdekeltségébe került a Visegrádon félbehagyott, üveghegynek becézett hotel, írja a Mfor.hu.

A szállodát eredetileg a Tourist Projects Kft. kezdte el építeni, de a 2008-as világválság miatt félbeszakadt a beruházás. Az ír tulajdonosok a mai árfolyamon mintegy 16 milliárd forintnyi bankhitelt sem tudták visszafizetni, majd évekig próbáltak szabadulni a sikertelen beruházástól.

2016-ban aztán a Tiborcz nevéhez köthető BDPST Zrt.   vette meg a telket . Két évvel később  benyújtottak egy előzetes környezeti hatásvizsgálati dokumentációt, amit az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi Osztálya jóvá is hagyott, de valami miatt továbbra se épült fel a hotel. 

A Mfor.hu vette most észre, hogy tavaly decemberben újabb hatástanulmányt adtak be a járáshivatalnak, amelyben már nem Tiborcz cége, hanem a 2017. decemberében létrehozott MINERVA V50 Ingatlanfejlesztő Alap nevében eljáró MINERVA Befektetési Alapkezelő Zrt. neve szerepel. Ez utóbbinak pedig Szíjj László a tulajdonosa.

Az új befektető pár ponton megváltoztatta a szálloda terveit is, írja a lap. A beadott dokumentumok szerint

  • 204-ről 214-re változott a szobaszáma,
  • csökkent a területfoglalása,
  • módosultak a légkezelő berendezések teljesítményei,
  • módosult a fűtés technológiai berendezése,
  • és módosult az üzemelésalatti vízfelhasználás mennyisége is.

A Dunakanyarra néző 12 szintes szállodában a tervek szerint spa- és wellness-részleg is lesz, több bel- és kültéri medencével. Az épületet egy egykori bánya külszíni fejtésének helyszínére tervezték, így az épület hátterét egy andezitfal adja, és a hatalmas üvegfelületeket is kőburkolat tartja össze.