Egy gyanús üzlet miatt nyomozott a rendőrség a balatonföldvári önkormányzatnál

2020.01.17. 13:18

Iratokat foglaltak le a Baranya megyei rendőrök a balatonföldvári önkormányzatnál, tudatta Facebook-oldalán a fideszes vezetésű önkormányzat. Amint azt a 24.hu írja, a rendőrök egy két évvel ezelőtti ingatlanügylet iratait keresték, ugyanis hivatali visszaélés gyanúja miatt érkezett feljelentés.

A gyanús ügylet a balatonföldvári kikötő 2230 négyzetméteres részéről szól, amit 2017 márciusában vett meg az önkormányzat a Baharttól. A terület elég értékes, ennek ellenére a Bahart elég kedvezményes, 3587 forintos négyzetméteráron értékesítette a területet. Pedig a hajózási cég bővíteni tervezi a földvári vitorláskikötőt.

A területen több üzlet is van, fagyizók, büfék, amiket rosszul érintett az üzlet. Az egyik érintett kezdeményezte a feljelentést, mert, ahogy a portálnak az egyik fagyizó tulajdonosa elmondta, „nonszensz, hogy az önkormányzat 8 millióért vásárol egy területet a Baharttól, majd egy évvel később már 5 millió forintot szed be a büfésektől ugyanezen a területen”. A vállalkozó azt mondta, az önkormányzat értékbecslője 10 millió forintra értékelte fel az üzleteket,  a területen lévő hét építmény értéke tehát összesen 70 millió forint az önkormányzat szerint. 

Az önkormányzat szerint a feljelentők magánérdekekből akarják megakadályozni a város fejlődését. Ettől függetlenül a város együttműködik a hatósággal, mert az önkormányzat meggyőződése szerint minden jogszerűen, a törvényeket betartva történt az ingatlanvásárlás körül.