Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Volt nap, amikor negyedmilliónál több csomagot vittek ki a postások

2020.01.20. 09:11

A belföldi csomagok csaknem 98 százalékát a vállalt időgaranciát betartva juttatták célba a karácsonyi szezonban. December 17-én negyedmillió csomagnál is többet szállítottak ki egyetlen nap alatt. Az állami vállalattól a Világgazdaság kérte ki az adatokat.

A cég azt közölte: túlórákat alkalmazva, munkaerő-kölcsönzéssel és alvállalkozók bevonásával kezeli az év végi pluszfeladatokat. Az e-kereskedelem térnyerése miatt évről évre növekedő munkamennyiséget így tudják kezelni.

Arról nincs adat, hogy a külföldről rendelt csomagoknál milyen volt az arány, mindössze annyit írtak, hogy „az átfutási idő bizonytalansága miatt” egyre többen rendelnek időben Ázsiából és választják a nyomon követhető szolgáltatást.

A black friday és a karácsony körüli időszakon túl még a ballagások és húsvét idején emelkedik meg a postai forgalom, valamint anyák napján.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek