A csalással vádolt Simonka szerint nem csináltak semmit másképp, mint bárki más ebben az országban

2020.01.21. 10:59

Simonka Györgyre rájár a rúd. Nem elég, hogy költségvetési csalással vádolták meg, miközben ő azt állítja, hogy ártatlan, többen terhelő vallomást tettek rá. A fideszes politikus az Oroscafe.hu-nak adott interjút, amiben arról beszélt, mennyire megviseli a jelenlegi helyzet, amihez hasonlóban még sosem volt:

Remegett a lábam. Amikor felértünk, 80-100 kamera és újságíró fogadott, a média képviselői elmondták, hogy mit gondolnak rólam, eléggé félelmetes volt.

Simonka szerint vannak emberek, akik mellette is tanúskodhatnának, de azok pont a vádlottak között vannak. Ezzel egyébként a korábbi képviselő nem bontotta ki az igazság mindegyik részletét, ugyanis több vádlott éppen az ügyészség vádját erősítette meg, miszerint a csalást elkövető bűnszervezet vezetője a fideszes politikus volt.

Simonka arról is beszél a videóban, hogy 

soha senki nem gondol bele abba, hogy mi ezt nem követtük el, nem vettünk el másoktól pénzt. Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban.

Simonka szerint ő áldozat a történetben, és egy „igen befolyásos csoport” akarja meghurcolni. Kijelentette: nem kérnek kegyelmet, nem kérnek védelmet, semmiféle befolyásgyakorlást. „Egyszerűen megelégszünk az igazsággal” – mondta. Hozzátette: az ügy a munkája és az egészsége rovására ment, annyit köhög, hogy már asztmával kezelték.

Arról is kapott kérdést, hogy beszélt-e az ellene folyó eljárásról Orbán Viktorral. Azt mondta, erről nem, viszont az orosházi tanuszodáról és a szentesi útról egyeztetett a miniszterelnökkel.

„Amiről Orbán Viktor elnök úrral beszéltem, az nem más, mint az orosháziak tanuszodája, a szentesi út. És még sok olyan projekt, amiket megígértünk a választóknak, de még nem készült el” – mondta.

A vád szerint a fideszes politikus és társai nemcsak uniós és költségvetési forrásokat tettek zsebre csalással, de Simonka egyebek mellett lefizette például cége felszámolóját, és a NAV eljárását is vesztegetéssel próbálta meg leállíttatni. Az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért Simonkának. Az ügyészség szerint Simonka volt a bűnszervezet irányítója.