Mátyás
1 °C
15 °C

Odapörkölt Greta Thunbergnek az amerikai pénzügyminiszter

2020.01.24. 10:21

Greta Thunbergnek először tovább kellene tanulnia, közgazdaságtant hallgatnia, és majd utána magyarázza el, hogy mire gondolt a fosszilis energiahordozók elvetésével kapcsolatban - erről beszélt az amerikai pénzügyminiszter.

A BBC azt írja, hogy Steven Mnuchin a Davosban zajló Világgazdasági Fórumon válaszolta ezt egy újságírói kérdésre. „Ő egyébként vezető közgazdász?" - élcelődött az amerikai tárcavezető, majd hozzátette, a Trump-kormányzat klímaüggyel kapcsolatos álláspontját tévesen értelmezik, Mnuchin szerint ugyanis az amerikai elnök teljes mértékben hisz a tiszta levegőben, a tiszta vízben és a tiszta környezetben.

Ennek ellentmond, hogy éppen a napokban véglegesítik  azt a jogszabályt , amit Barack Obama földfelszíni és föld alatti vizekre vonatkozó környezetvédelmi korlátozásának vethet véget.  A folyók, vizek és egyéb vizes élőhelyek környezetvédelmi védettségét megszüntető döntésről szóló bejelentés nagy sikernek örvendett a farmerek, a fosszilis energiát előállító cégek és az ingatlanberuházók körében, akik eddig úgy érezték, szükségtelenül korlátozták őket a szabályok.