Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

Tetrisben is erősek a szerb cigicsempészek

2020.02.11. 11:26

A magyar pénzügyőrök két szerb busz ellenőrzésekor 720 doboz adózatlan cigarettát és 16 liter alkoholt találtak Röszkén, olvasható a NAV Facebook-bejegyzésében. A hatóság munkatársai egy Szerbiából Németországba tartó buszt ellenőriztek Röszkén, a sofőrök és utasaik nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A nyilatkozattal szemben, a szigorított ellenőrzésen a pénzügyőrök arra lettek figyelmesek, hogy a jármű plafonjának paneljeit elmozgatták. Rövid kutatás után a plafonból, a sofőröknél lévő gyári tároló rekeszből, az utastér padozata alól és a járművezetők személyes csomagjaiból összesen 430 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Lucky Strike, Winston, Davidoff, Camel) adózatlan cigarettát és 16 liter ismeretlen eredetű alkoholt pakoltak ki a pénzügyőrök. A három szerb sofőr a dohányterméket és alkoholt magáénak vallotta.

A következő, szintén Németországba tartó szerb busz is fennakadt a rostán.

A jármű hátsó lépcsői alatt kialakított rejtekhelyen, üdítős dobozokba gondosan becsomagolva összesen 290 doboz különböző márkájú (L&M, Marlboro, Davidoff, Lucky Strike) adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök.

 A két ügyben a több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket és alkoholt a hatóság emberei lefoglalták. A kiszabott 2,5 millió forint bírság mellett költségvetési csalás miatt mindkét esetben feljelentést tettek.