Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Kozsóra 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönt kértek, ő mindent tagad

2020.02.13. 16:50 Módosítva: 2020.02.13. 18:44

Csütörtökön megkezdődött Kocsor Zsolt, azaz Kozsó pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vád nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás. 

Az énekest és vállalkozót a teaházának egykori üzletvezetője jelentette fel, azt állítva, hogy a Zöld Teknős Teabarlang villanyórája meg volt hekkelve, és akkor is volt áram, amikor az összes biztosítékot lenyomták. 

A 24.hu cikke szerint az ügyészség végül nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt emelt vádat a teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben. A vádirat szerint a vádlott egy eddig ismeretlen személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórájának plombáját eltávolítsa, s annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza.

Kozsó a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasást nem biztosította a szolgáltatónak, és a jogellenes áramhasználattal 1,75 millió forint kárt okozott az ELMÜ-nek. 

Az ügyészség 1 év 4 hónap börtönt kért 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztve abban az esetben, ha az énekes beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Kozsó nem élt az alku lehetőségével, és tagadta bűnösségét a vád ismertetése után. 

A tárgyalás következő köre április 3-án várható.