Korlátozásokat vezetett be a Tesco, kevesebbet lehet rendelni az élelmiszerekből

DBELO20130903039
2020.03.03. 15:46 Módosítva: 2020.03.04. 09:35

Olvasóink jelezték, hogy megváltozhattak az online rendelési feltételek a Tescónál, mert sok termékből - főként az élelmiszerekből - nem lehet annyit rendelni, mint a koronavírus okozta járvány európai megjelenése előtt lehetett. 

Megnéztük a Tesco webes felületét, és sok termékből maximum hat darabot lehet rendelni, de vannak olyan áruk is, például a parfümök, amiből továbbra is jóval többet, 24 darabot lehet venni.

Megkérdeztük a Tescót, hogy valóban csökkentették-e az online vásárlási limitet, kíváncsiak voltunk arra is, hogy melyik termékekre vonatkozik a korlátozás, illetve, hogy mennyi a maximálisan rendelhető darabszám. Megkeresésünkre a következő választ küldték:

A Tesco Online Bevásárlás Szolgáltatása időszakos mennyiségi limitet vezetett be, hogy a legnépszerűbb termékek a lehető legtöbb vásárló számára folyamatosan elérhetők legyenek.

Ugyanezzel kapcsolatban írtunk a Sparnak is, ők azt válaszolták, hogy nem nyúltak a limitekhez az utóbbi hetekben, és a CBA-tól, valamint az Auchantól is azt a választ kaptuk, hogy nem vezettek be semmilyen mennyiségi korlátozást a koronavírus miatt.

Megírtuk azt is, hogy az áruházláncok képviselői kedden arról tájékoztatták az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM), hogy stabil árutartalék van a boltokban, és a minisztérium a kiskereskedelmi láncokkal közösen, folyamatosan figyeli a boltok állapotát. 

A CÉGEK MEGERŐSÍTETTÉK az ITM-nek, HOGY INDOKOLATLAN AZ ÉLELMISZEREK OTTHONI FELHALMOZÁSA, ÉS A VÁSÁRLÓKTÓL TOVÁBBRA IS NYUGALMAT KÉRNEK.

(Borítókép: Beliczay László/MTI)