A fideszes médiaholding volt elnöke busás ügyvédi jövedelmet kap az államtól

2020.03.10. 06:31

Varga István ugyan hamar távozni kényszerült a fideszes médiaholding éléről, a 24.hu információi szerint ügyvédi irodája két másik ügyvédi irodával együtt a Nemzeti Eszközkezelő megbízásából százmilliókért bonyolítja le, hogy a bajba került devizahitelesek visszavásárolják ingatlanjukat az államtól. A munkával megbízott ügyvédek közt van a volt fideszes parlamenti képviselő mellett a karrierjét Gulyás Gergellyel együtt kezdő Pfeifer Tamás is, írja a lap.

dr. Varga István
dr. Varga István
Fotó: behir.hu / youtube

A 24.hu megtudta, 

az ügyvédek konzorciuma összesen több mint 400 millió forint garantált bevételhez jut

 azzal, hogy több ezer devizahiteles kizárólag velük készíttetheti el a szükséges formaszerződést.

Eddig több mint négyezer szerződést készítettek el a jogászok, ezáltal pedig csaknem 250 millió forint ügyvédi munkadíjat vettek fel az eszközkezelőtől, fogalmaz a 24.hu.

Ennek előzménye, hogy 2018 végén törvénybe iktatták: azok a devizahitel-károsultak, akik a válság idején eladták az ingatlanjukat, majd évekig visszabérelték azt a kormány által létrehozott Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-től, részletfizetéssel vagy egyösszegű vásárlással újra saját tulajdonba vehetik a lakásukat. Noha az egykori adósok azt is választhatták, hogy bérlőként maradnak a lakásban, a túlnyomó többség, több mint 28 ezer család úgy döntött, él a visszavásárlás lehetőségével. Közülük 6400-an nyilatkozták azt, hogy egy összegben fizetnek az ingatlanért. Az ügyvédek feladata az volt, hogy ehhez a 6400 adásvételhez készítsék el a szerződéseket.