Két hónapra leáll a világ legnagyobb hajózási társasága

2020.03.12. 17:35 Módosítva: 2020.03.12. 20:50

A világ legnagyobb személyszállító hajós társasága, a Carnival Cruises két hónapig törli az összes Princess Cruises divízióba tartozó hajós útját a koronavírus miatt, írja a Guardian.

A Carnival 18 hajóját állítja le március 12. és május 10. között. A most úton lévő tengerjárók közül az egyik öt nap múlva fog kikötni végállomásán, a többi utat megszakítják valamelyik köztes állomáson. A társaság naponta 50 ezer utast szállít a világ 70 országából.

A koronavírus több óceánjárón megjelent már, a Japán partjainál veszteglő Diamond Princessen és a végül Kaliforniában kikötő Grand Princessen is több tucatnyi fertőzött volt.  

A Carnival utasai, munkásai és a befektetők megnyugtatására hozta meg ezt a döntést. A piacon sokat estek a cég részvényei, a londoni tőzsdén januárban még 52 fontért jegyeztek egy részvényt, míg ma már csak 18-at adnak egyért. 

Egy másik hajótársaság, a Viking Cruises is felfüggesztette működését május elsejéig a járvány miatt. Megjegyezték, a fokozottabb ellenőrzések és kikötök lezárása miatt amúgy is nehezebb működniük.