Felkészülnek az ételfutárcégek, toboroz a Netpincér

2020.03.13. 13:12 Módosítva: 2020.03.13. 13:54

Fokozott higiéniai intézkedéseket vezettek be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az ételkiszállító cégek, amelyek a forgalom növekedésére számítanak. A Netpincér az MTI megkeresésére közölte, hogy jelenleg a vállalat több mint kétezer futár partnerrel áll kapcsolatban, és felkészült az emelkedő forgalomra, jelenleg is tart a futárok folyamatos felvétele. A vállalat felületén mintegy kétezer étteremből lehet rendelni, országosan több mint 800 településről, amelyek közül 23-ban üzemel már a Netpincér saját futárszolgálata is – tették hozzá. A vállalat szerint a házhoz szállítás jó lehetőség azoknak az éttermeknek is, amelyeknek esetleg a járvány hatására visszaesett a forgalmuk. 

A társaság a most jelentkező éttermek csatlakozását felgyorsította a rendelések mielőbbi fogadása érdekében.

Megjegyezték, hogy a rendelések száma a vírust megelőzően is folyamatosan nőtt, így nehéz megállapítani, hogy az elmúlt pár hét növekedéséhez mennyiben járult hozzá a járvány.

A koronavírus-járvány miatt a Netpincér számos óvintézkedést vezetett be, amelyeket partnereinek is javasol. A fokozott higiéniás intézkedések betartása mellett javasolják a közeli fizikai kapcsolat kerülését, az eszközök, valamint a kiszolgálási területek naponta többszöri fertőtlenítését minimum 60 százalékos alkoholtartalmú tisztítószerrel, valamint a futárpartnereknek kézfertőtlenítőket is beszereztek. 

A rendelések bármikor – nem csak a járvány alatt – kiegyenlíthetők interneten bankkártyával és SZÉP-kártyával is, így aki szeretné, akár teljesen elkerülheti az érintkezést a futárral.

A Teletál Ételfutár Kft. egyelőre nem tapasztal érdemleges változást a forgalomban. Úgy vélik, ha az emberek otthonmaradásra kényszerülnek, akkor nem szívesen járnak majd el vásárolni, és biztonságosabbnak érzik majd, hogy az ételt házhoz rendeljék. Ezért rohamra számítanak, amelyre a megerősített munkaerőállománnyal, valamint jelentős alapanyag-tartalék felhalmozásával készülnek – közölték az MTI-vel.

A termelőüzemükben alapvetően nagy hangsúlyt fektetnek a higiéniára, folyamatos a szájmaszk és a gumikesztyű használata, a fertőtlenítés. Mindezek mellett folyamatos a dolgozók hőmérsékletének mérése, és fokozottan figyelik is őket – tájékoztatott a cég.