Nincs megállás: a 350-es euróárfolyamon is átrepesztett a forint

2020.03.18. 09:59 Módosítva: 2020.03.18. 13:01

Napok óta zuhanórepülésben van a forint az euróval szemben, hétfőn, kedden és szerdán is újabb történelmi mélypontokra került az európai fizetőeszközzel szemben.

A teletrader adatai alapján reggel már majdnem átlépte a 350-es szintet, aztán visszakapaszkodott 349, 47 környékére, majd 11 óra körül áttörte a 350-et, sőt, meg sem állt 351,08-ig, aztán beállt 350,5 környékére.

Egyes adatok alapján a valós helyzet az, hogy a legmagasabb ma kereskedett EUR/HUF árfolyam 350,30 volt eddig a pillanatig. A Reuters matching rendszere alapján - ami csak bankok számára elérhető kereskedési platform a bankközi devizapiacon. Ez tekintendő benchmark jegyzésnek. Igaz, hogy 11 óra előtt volt egy pillanat amikor olyan mértékben szétesett a bankközi piacon a jegyzés, hogy akár 351,08-as jegyzést is mutathattak egyes internetes oldalak, amelyek más úton jutnak árfolyam jegyzésekhez.

Az elmúlt napokban a Magyar Nemzeti Bank öntött némi likviditást a piacra, majd hitel-visszafizetési moratóriumot kezdeményezett a vállalatok számára. Ez arra utal, hogy a jegybank igyekszik megelőzni a vállalati csődhullámot (nem kizárt, hogy ezzel kapcsolatban lakossági intézkedések is következnek).

Szerda délelőtt pedig bejelentették, hogy a lakossági hitelek esetében is törlesztési moratóriumot kezdeményeznek.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Csok