Felfüggeszti a leolvasást az E.ON és az Elmű

2020.03.19. 15:52

A koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében több szolgáltató is felfüggeszti a leolvasásokat ideiglenesen, ezt a döntést hozta meg az E.ON és az Elmű-Émász is, derül ki a közleményekből és az MTI-ből. Mindkét vállalat arra kéri a fogyasztókat, hogy elektronikus úton adják meg a fogyasztásmérők állását. Az óvintézkedésének célja az ügyfelek és a munkatársaik egészségének megóvása. 

 „Az ügyfelektől átmenetileg azt kérik, hogy akiknél ez esedékes, az árammérő állását a cég digitális csatornáin, maguk adják meg. Automatikusan nem szükséges mérőállást küldeni, az E.ON jelezni fogja az érintetteknek, amikor ez szükséges. A gázmérők adatainak bejelentésének mikéntjéről az E.ON később tájékoztatja az ügyfeleket.” Hasonló kéréseket fogalmazott meg az Elmű-Émász is. 

Az E.ON közleményében azt írja, a mérőállások a legegyszerűbben az online ügyfélszolgálaton keresztül, a cég mobilapplikációjának segítségével, illetve SMS-ben adhatók meg. A mérőállások bejelentésére telefonon is lehetőség lesz, a telefon nyomógombjainak segítségével adhatók meg az adatok, de arra kérik az ügyfeleket, hogy ha tehetik, az első három lehetőséget vegyék majd igénybe. Az Elmű-Émász esetében is hasonlóan működik majd a diktálás, azzal a különbséggel, hogy itt SMS-es diktálásra nincs lehetőség. Az E.ON ügyfelei itt, az Elmű-Émász ügyfelei pedig ide kattintva tudnak tájékozódni.

Mindkét vállalat zárva tartja az ügyfélszolgálati irodákat, és a lakossági ügyfeleknél nem kapcsolják ki „tartós számlatartozás miatt az áramot, illetve több halasztható tevékenységet is leállítottak annak érdekében, hogy támogassák a koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedéseket.”

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!