Koronavírusos lett a Wizz Air bukaresti járatának dolgozója

2020.03.20. 12:07

Koronavírussal fertőződött meg egy dolgozó a Wizz Air légitársaságnál, ezt először a Life.hu írta meg egy kiszivárgott körlevél alapján, most pedig a Blikk a társaság reakciójáról is beszámolt. A lapnak a Wizz Air megerősítette, hogy

a cég romániai, bukaresti bázisán dolgozó egyik kollégájának koronavírustesztje pozitív lett.

Ugyanakkor közölték, hogy az érintett kolléga nem teljesített szolgálatot olyan járaton, ahol igazoltan koronavírusos utas utazott, ezért jelenleg nem áll rendelkezésünkre egyértelmű bizonyíték, hogy hol kaphatta el a vírust. A Wizz Air folyamatos kapcsolatban áll a helyi és a nemzetközi egészségügyi szervezetekkel, melyek szabályait és ajánlásait szigorúan betartja, írták hozzátéve, hogy a repülőgépeik minden érinthető pontját minden este alkohol bázisú fertőtlenítőszerrel takarítják, és a légiutas-kísérők külön kiképzést kaptak, hogy felismerjék az esetleges megbetegedéseket a fedélzeten.

A kísérőknek biztosítanak kéz- és felületfertőtlenítőt, valamint minden repülőgépen található védőmaszk és gumikesztyű. Az utasaiknak szintúgy alkohol bázisú fertőtlenítőkendőt adnak minden járaton.

Amennyiben beigazolódik, hogy koronavírusos utast szállítottunk egyik járatunkon, úgy azonnal kivonjuk az érintett repülőgépet a forgalomból és a hatóságok előírásainak megfelelően fertőtlenítjük azt mielőtt újra forgalomba álltjuk

– írta a cég. Az érintett (bukaresti) járat személyzetét pedig ideiglenesen felmentették a munkavégzés alól és otthoni karanténba helyezték. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!