Ingyenes foglalásmódosítás és lemondás a Booking.com-nál

2020.03.21. 23:34
A rendkívüli helyzetekre fenntartottt, force majeure szabályokat vezetett be a koronavírus miatt az online szállásközvetítő.

Érdemes ellenőríznie a jövőre vonatkozó szállásfoglalásait annak, aki a Booking.com online szállásközvevítőn foglalt, és elbizonytalanodott az utazásának realitásán.. 

A cég ugyanis, ellentétben a fapados repülőtársaságok bonyolult és nem feltétlenül ügyfélbarát gyakorlataival, rendkívüli mértékben kiszélesítette azt, hogy mely desztinációkat lehet teljesen ingyenesen lemondani, vagy átfoglalni.

Ezekben az esetekben akkor sem tart vissza semmit a már kifizetett foglalási díjból az oldal, ha kifejezetten azt válaszotottuk, hogy nem kedvezőbb árú, de nem visszavonható szállásfoglalást kérünk.

Belföldi szállásfoglalásnál, illetve, ha az ügyfél kifejezetten meg tudja oldani, hogy a korlátozások ellenére eljut a külföldi országba, természetesen egyedi megoldásokkal lehet utazni, de a force majeure érvényes, ha egy államban

  1. van jelentett koronavírusos eset,
  2. beutazási korlátozásokat vezetett be az ország, 
  3. karanténszabályok vannak érvényben a külföldről érkezőkkel szemben,
  4. vagy megváltoztak a vízumszabályok.

Ezek a feltételek külön-külön is okot szolgáltatnak ahhoz, hogy az ügyfél ingyenesen visszaléphessen. A Booking.com azt várja el minden partnerétől, hogy minden foglalási díjat fizessenek vissza az ügyfeleknek. 

Rövid távon most nagyon nehéz lesz a turisztikai, így a szállásfoglalási iparágnak is, ugyanakkor az ügyfélbarát szolgáltatás biztosan segít abban, hogy a visszatérés időszakában az emberek újra merjenek utazásokat szervezni.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!