16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Az ITM azt sürgeti, hogy a házi karantén alól mentesülő sofőröket mielőbb igazolják vissza

2020.03.21. 16:29

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese az ITM közleménye szerint megköszönte a közúti szállításban, különösen a nemzetközi forgalomban a folyamatos áruellátáshoz szükséges feladatot végző sofőrök munkáját. Azt is sürgette, hogy a házi karantén alóli mentesítő nyilatkozatot kitöltő sofőröknek minél előbb küldjenek visszaigazolást a hatóságok.

A közleményben azt írták, hogy az Operatív Törzs korábban döntött arról, hogy

az Olaszország területéről érkező, ezért hatósági házi karanténba utalt, de a fertőzés jeleit nem mutató járművezetők az indokolt elővigyázatossági követelmények betartása és a hatóságok értesítése mellett munkába állhassanak.

Az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára arra kérte a járványügyi hatóságokat, hogy a házi karantén alóli mentesítő nyilatkozat beérkezésének rögzítése után a lehető leghamarabb küldjenek válasz e-mailt vagy papír alapú érkeztetési visszaigazolást a gépjárművezetőnek, amellyel igazolni tudja nyilatkozata beküldését.

Ezen felül a karantén alól mentesített gépkocsivezető adatait továbbítsák a rendőrségnek, hogy a legközelebbi határbeléptetéskor az adott személy már ne szerepeljen a hatósági karanténra kötelezettek listáján, mondta Schanda a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének felvetései alapján.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Hírek