Eszter, Eliza
EUR 382,07 Ft
USD 358,21 Ft
14 °C
24 °C

Megbünteti a túlárazó kereskedőket az Amazon

2020.03.24. 09:23

Eddig közel 4000 online kereskedő profilját függesztette fel és félmillió ajánlatot törölt a honlapjáról a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi oldala, az Amazon, mert a kereskedők a termékeiket túlárazva akartak hasznot húzni a koronavírusból – írja a Bloomberg. Jeff Bezos e-kereskedelmi cége külön csapatot állított fel, hogy azonosítsák a termékeik, így különösen a járvány idején nagyon keresett maszkok és fertőtlenítőszerek árát hirtelen nagyon megemelő online kereskedőket. Az azonosított kereskedőknek nemcsak a profilját törlik, de értesítik is a hatóságokat.

A cég nemcsak így igyekszik kivenni a részét a koronavírus-járvány enyhítéséből. A BBC cikke szerint az Amazon székhelyének otthont adó Seattle-ben a vállalat házi koronavírusteszteket is kiszállít. Ezt a Microsoft-alapító Bill és Melinda Gates alapítványával, pontosabban az általuk támogatott kutatóhálózattal, a Seattle Coronavirus Assessment Networkkel együttműködésben végzi. A kutatóhálózat azt próbálja felmérni, hogy milyen mintázatok szerint terjed a koronavírus a járvány által leginkább sújtott amerikai nagyvárosban. Az Amazon vállalta, hogy házhoz viszi, majd a kutatókhoz visszajuttatja a teszteket; akinek pedig pozitív lett az eredménye, azt orvosokkal is összekötik. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Eladnék
  • Biztosítás