Változik a Sparok nyitvatartása, az áruház is jutalmat ad a dolgozóknak

2020.03.26. 14:16

A Spar és Interspar áruházak hétfőtől péntekig átlagosan 6:30 és 19 óra között, szombaton és vasárnap áruházanként eltérő idősávban tartanak nyitva a továbbiakban, írja a cég közleményében. Az aktuális nyitvatartási rendről, a Spar a honlapján lehet tájékozódni, áruházankénti bontásban.

2020. március 30-tól a Spar Online Shop a megnövekedett rendelésszámra reagálva bővíti az igénybe vehető idősávokat. Hétköznapokon elérhetővé válik egy új időablak, mely a 22 és 23 óra közötti kiszállítást teszi lehetővé. 

Az áruházlánc is mennyiségi korlátot vezet be a termékeire, a korlát személyenként:

  • lédig termékek esetében 5 kg/termék,
  • darabban értékesített termékek esetében 10 darab/termék.

A Spar is jutalmazza a megnövekedett terhelés miatt az alkalmazottait.  A visszavonásig érvényes szabályozás szerint az áruház minden ledolgozott óra után bruttó 400 forint hűségjutalmat számol el az áruházak, a logisztikai terület és az élelmiszer-termelő üzemek munkavállalói részére, amit a havi bérrel együtt utal a bankszámlákra. A jutalmat a belépés napjától a kilépés napjáig a tényleges munkavégzéssel töltött órák mindegyikére folyósítják a munkatársaknak 2020. március 16-tól kezdődően visszavonásig.

A Spar a 65 éves és idősebb munkavállalóit 2020. március 18-tól felmenti a munkavégzés alól a járvány miatt, beleértve azokat is, akik idén töltik be 65. évüket. Az egészség megóvása miatt hozott intézkedés idejére a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő díjazás illeti meg a munkavégzés alól ideiglenesen felmentett Spar-munkatársakat.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!