Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Megvannak Parraghék kereskedelmi javaslatai a kormány új élénkítő csomagjába

2020.04.01. 15:56

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ágazatspecifikus javaslatokat állított össze a készülő óriási állami mentőcsomaghoz. Külön-külön munkacsoportok dolgoznak a  a kereskedelem, a logisztika, az élelmiszer-gazdaság, az ipar, a turizmus és a pénzügy területén, a kereskedelmet érintő javaslatokról most a Portfolio számolt be. A kamara javaslataira érdemes odafigyelni, hiszen Parragh László, a szervezet elnöke is részt vett azon a hétfő reggeli tanácskozáson, ahol Orbán Viktor bejelentette: minden idők valaha volt legnagyobb gazdaságélénkítő akciótervére készül a kormány. 

A javaslatcsomag legfontosabb részletei:

  • A kereskedelemre vonatkozó részletes javaslatokban szerepel például, hogy az élelmiszerüzletekben a vásárlókkal kapcsolatba kerülők kapjanak védőfelszerelést;
  • és hogy a forgalomcsökkenés mértékétől függő bérleti díj módosítás jöhessen létre az üzletek bérlői és bérbeadói között;
  • valamint hogy átütemezhetőek legyenek a hitelszerződések, továbbá, hogy szükség esetén legyen egységes nyitvatartása a boltoknak és munkaerőhiány esetén ez akár egy rövidebb időszak is lehessen.
  • A listán az is rajta van, hogy az érintett üzletágak az adóelőlegekre fizetési haladékot kapjanak,
  • és hogy az áfa visszaigénylésének időszakát rövidítsék le. 

A teljes javaslatcsomag itt olvasható, a gazdaságélénkítő csomagot pedig várhatóan április 6–7. környékén ismerteti a kormányzat. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!