195 millió ember vesztheti el az állását világszerte

2020.04.08. 17:37 Módosítva: 2020.04.08. 19:46

A koronavírus-járvány hatásai sokkal durvábban érinthetik a világ munkaerőpiacát, mint a 2008-as gazdasági válság, derül ki az ENSZ munkaügyi szervezetének, az ILO-nak egy friss jelentéséből. Az ILO becslése szerint 2020 második negyedében 6,7 százalékos csökkenés állhat be világszerte a munkaórákban, ez munkásokra átszámolva azt jelenti, hogy

195 millió teljes munkaidőben dolgozó ember vesztheti el az állását. 

A szervezet becslése szerint Európában 7,8 százalékkal csökkenhetnek a munkaórák, amely olyan 12 millió dolgozó állását jelentheti. 

A munkások és a cégek katasztrófa elé néznek mind a fejlett és a fejlődő gazdaságokban. Gyorsan kell cselekednünk, határozottan és közösen. A helyes és gyors lépések jelenthetik a különbséget a túlélés és az összeomlás között

– mondta Guy Ryder az ILO vezérigazgatója. 

Az ILO szerint jelenleg a globális munkaerőpiac 81 százalékát érintik a járvánnyal kapcsolatos korlátozások, ez olyan 3,3 milliárd embert jelent. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Eladnék
  • Bankszámla