Fülöp, Evelin
EUR 392,56 Ft
USD 367,72 Ft
13 °C
27 °C

Több mint 420 embert küldtek el egy budapesti szolgáltató központból

2020.04.14. 16:44 Módosítva: 2020.04.14. 17:01

Több mint 420 embert bocsát el az Avis Budget Group BSC Kft. – tudta meg az Index. A cég a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalatának szolgáltató központjaként működik Budapesten.

A birtokunkba került dokumentum szerint a leépítés oka egyértelműen az, hogy a koronavírus-járvány miatt drasztikusan lecsökkentek a vállalat bevételei.  Az utóbbi időben ezért az elbocsátások mellett több területen is csökkentették a költségeiket.

Úgy tudjuk, hogy először emailben közölték a munkavállalókkal az elbocsátás tényét, csak ezután hívták fel őket telefonon a HR-osztályról. Aztán kiscsoportos konzultációs lehetőséget biztosítottak nekik az ügymenet pontos tisztázása érdekében.

Az emailes tájékoztatáskor egyébként azt kérték a munkavállalóktól, hogy egy darabig se ők, se a családtagjaik ne kommunikáljanak a leépítésről a közösségi médiában. Kérdéseinkkel még múlt héten kerestük a céget, választ azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás