Kiszállt Tiborczcal közös cégéből Mészáros Lőrinc

2020.04.17. 09:37

Egyetlen részvénye sem maradt az Appeninn Holding Nyrt.-ben Mészáros Lőrinc és felesége tőkealapjának. A felcsúti milliárdos eddig az egyre terjeszkedő ingatlanos cég részvényeinek 18,33 százalékát birtokolta a Konzum II tőkealapon keresztül, a részesedését viszont egy tőzsdén kívüli ügylet keretében teljes egészében megvásárolta egy Zinventive Vagyonkezelő Zrt. nevű cég.

Az MTI-hez csütörtök este eljuttatott közleményében a Zinventive szakmai befektetőként jellemzi magát, amely iparági hátterének köszönhetően „olyan tapasztalatot és szakmai tudást birtokol, amely nagyban támogatni tudja az Appeninn Nyrt. ingatlanfejlesztés területén kialakított stratégiájának megvalósítását”. 

A Zinventive Vagyonkezelő tulajdonosi körén keresztül szorosan kapcsolódik a Bayer Construct vállalatcsoporthoz, amely közel két évtizedes múltjával Magyarország egyik meghatározó építőipari és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégcsoportja  – írják a közleményben. A Zinventive tulajdonosa a cégadatok szerint egy bizonyos Balázs Attila, aki Schmidt Bélával együtt a Bayer-csoport tulajdonosa is. 

Az Appeninn legnagyobb részesedéssel bíró tulajdonosa továbbra is a Tiborcz István-féle BDPST Zrt.,

amely a részvények 29,3 százalékával bír. Emellett az OTP ingatlanalapjának van még részesedése a cégben, 5,09 százalék. 

Az Appeninn az elmúlt időben sok fejlesztéssel került be a hírekbe, legutóbb például azzal, hogy közel 2 milliárd forint állami támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán a balatonvilágosi Club Aligához tartozó kikötő és a balatonfüredi kikötő fejlesztésére.