A magyarok harmada amint lehet, utazna a járvány után

2020.04.23. 14:54

A magyarok 35 százaléka a koronavírus-járvány lecsengése után amilyen gyorsan csak lehet, elutazna valahová, 28 százaléka viszont erre az évre már lemondott az utazásról, derült ki egy felmérésből, amelyet az Utazó magazin és a Szegedi Tudományegyetem Kommunikációs- és Médiatudományi Tanszéke készített. Az ezerfős felmérésben megkérdezettek 20,6 százaléka gondolja úgy, hogy a biztonságosnak nyilvánított időpont után is kivárna még pár hónapot, mielőtt elutazna valahová. 

A kérdésre, hogy ha lehetne, hová utaznának, a megkérdezettek többsége, 46 százaléka mondta azt, hogy mindenképpen belföldön maradna, 39 százaléka viszont biztos benne, hogy külföldre venné az irányt. Az is kiderült, hogy a többség csak rövidebb utazást tervezne a bezártság hónapjai után, 34,7 százalék inkább több alkalommal, de rövidebb, legfeljebb háromnapos útra indulna, míg a válaszadók 31 százaléka legalább egy hétre utazna el.

Vannak, akik már tervezik is a nyaralásukat, a Szállás.hu közleménye szerint augusztusra már vannak foglalások a rendszerben. A szakemberek mindenesetre azt javasolják, hogy az utazást tervezők inkább olyan típusú szálláshelyeket keressenek, ahol elszigetelten, önmagukat ellátva lehet üdülni. Az oldal partnerei amúgy a járvány miatt rugalmas feltételeket vezettek be, így például előleg nélkül foglalhatók, lemondhatók, átfoglalhatók a szállások.