Több mint 800 embert küld el a Bosch

2020.04.24. 11:45 Módosítva: 2020.04.24. 12:03

A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg – derült ki egy birtokunkba került, a gyár dolgozóinak küldött belső levélből. Értesülésünket később megerősítette a Bosch sajtóosztálya.

A vállalat arról tájékoztatta a dolgozóit, hogy a koronavírus elterjedése és az autóiparban lezajló változások miatt nagymértékben lecsökkentek a hatvani gyár megrendelései. 

Azt írják, hogy a normál üzletmenethez való visszatérés 2020-ban nem várható.

Mivel az autóipar gyártási számai a közeljövőben valószínűleg nem fognak visszatérni a korábbi szintekre, a hatvani gyárban létszámleépítésbe kezdenek. Még ebben a hónapban, április végéig elküldenek 700 kölcsönzött munkavállalót. És ezzel párhuzamosan év végéig az „indirekt területen” dolgozó munkavállalók létszámát is csökkentik 130 fővel.

Már jóval a járvány megjelenése előtt, tavaly augusztusban is érkeztek hírek arról, hogy a vállalat leépítésekre készülhet.

A Bosch 1998-ban nyitotta meg hatvani gyárát, ahol autóelektronikai termékeket állít elő, és jelenleg hatezer főt foglalkoztat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla