Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Újraindítja több Londonból és Bécsből induló járatát a Wizz Air, a Luton–Budapestet is

2020.04.25. 17:04

Noha még javában tart a koronavírus-járvány, és érvényben vannak az azzal összefüggő utazási korlátozások, a Wizz Air fapados légitársaság május elsejével több reptérről is újraindítja a járatait: az Austrian Wings szaklap a bécsi Schwechat reptérről induló, az Independent pedig a Londonhoz közeli Luton repteréről felszálló légijáratok újraindításáról ír. A Luton – Budapest járat is érintett.

A légitársaság közölte: ahogyan már korábban felvetették, a nagyobb távolságtartás érdekében a középső székek üresen tartásával, valamint napi fertőtlenítéssel, a munkatársak maszk- és kesztyű§viselésével és a fedélzeten osztogatott fertőtlenítővel tervezik az újraindítást.

Bécsből olyan, a járványtól kiemelkedően súlyosan sújtott területekre is indulnának gépek, mint Milánó vagy Valencia. Londonban pedig, a járvány miatt ideiglenesen zárva tartják a lutoni repteret, újra beindítják ezt a repteret is, és gépek fognak indulni innen Lisszabonba, Budapestre, Pozsonyba, Belgrádba, Tel-Avivba, Kassára és nyolc román városba indulnának járatok (Bukarestbe nem). A tizenötödik célpont pedig Tenerife lenne, annak ellenére, hogy meg nem erősített pletykák szerint oda októberig egyáltalán nem engednének belépni turistákat. Emellett a londoni célállomrásra is csak olyanok számára engedélyezett a belépés a jelenlegi brit korlátozások alapján, akiknek fontos sürgősen utazniuk.

A középső székek lezárása miatt a Wizz Air alapból a bevételek harmadának kiesésével számol, ráadásul úgy gondolják, a repülési kedv csökkenése miatt az eddigieknél is alacsonyabbak lehetnek majd a jegyárak.

Az Austrian Wings által idézett szakértő ugyanakkor azt gondolja: csak marketingfogásról lehet szó, "kizárt", hogy az országok valóban engedélyeznék mindössze egy hét múlva a járatok újraindulását, különösen az olyan kiemelten érintett országokban, mint Olaszország vagy Spanyolország.

Az Okosutas.hu mindemellett felhívja a figyelmet arra is, hogy a Wizz Air menetrendjéből eltűnt minden májusi, London és Debrecen között közlekedő járat, noha korábban a lezárt debreceni reptér újranyitása is napirenden volt. Mint írják, Debrecenbe menetrend szerint még a Lufthansa repül Münchenből, amely járat a most elérhető menetrend szerint május közepén újraindul, de nem lenne túl meglepő, ha ez végül nem történne meg.