Hétfőtől online is lehet babakötvény-számlát nyitni, és még nyereményjátékot is indítanak hozzá

2020.04.26. 09:01

A veszélyhelyzet idején érdemes otthonról kényelmesen, ingyenesen és online vásárolni állampapírt, így például Babakötvényt is, ezt hétfőtől azok a szülők is megtehetik, akiknek még nincs ehhez szükséges Start-számlájuk, mondta Tállai András az MTI-nek.

Az online vásárlást segíti:

a Kincstár holnaptól induló nyereményjátéka is, amelyen minden online számlát nyitó, illetve online állampapírt vásárló ügyfél részt vehet.

Így az Ügyfélkapun keresztül értékpapír nyilvántartási vagy Start-számlát nyitók 100 ezer forintot, az online állampapírt vásároló kincstári ügyfelek 50 ezer forintot nyerhetnek - mondta a pénzügyminiszter-helyettes.

A nyereményjátékkal is arra ösztönöznék az embereket, hogy az online szolgáltatásokat vegyék igénybe, majd még egyszer elmondta Tállai, hogy hétfőtől már a babakötvény összegét nyilvántartó Start-számla nyitásához sincs szükség utazásra, személyes ügyintézésre.

Népszerű a Babakötvény, mondta Tállai: tavaly 34 ezer új számlát nyitottak, jelenleg pedig már 212 ezer gyermek rendelkezik Kincstári Start-értékpapírszámlával. Az érdeklődés a koronavírus alatt is magas, tette hozzá, ezért volt szükség az online fejlesztésre.

A babakötvényről Tállai elmondta, kiindulópontként az állam minden újszülöttnek automatikusan ad 42 500 forint úgynevezett életkezdési támogatást. A pénzt a Magyar Államkincstár írja jóvá a gyermek születésének napján, babakötvény azonban csak akkor válhat az életkezdési támogatásként kapott összegből, ha valamelyik hozzátartozó Kincstári Start-értékpapírszámlát nyit a gyermeknek.

A Kincstár legfrissebb kimutatása szerint több mint 977 ezer - tizennégy év alatti - gyermeknek nincs még Start-számlája, így az új szolgáltatás nekik is segíthet - mondta az államtitkár.

Plusz többeket motiválhat vásárlásra a Kincstár holnap induló nyereményjátéka is, amelyben huszonöt 100 ezer forint értékű és 50 darab ötvenezer forint értékű állampapír vásárlásra beváltható utalványt sorsol ki a Kincstár azok között, akik június 30-ig nyitnak értékpapírszámlát az ügyfélkapun keresztül.