Hadházy: A járvány alatt is pörög az építkezés Orbánék hatvanpusztai birtokán

2020.04.27. 10:39

Gőzerővel zajlik az építkezés az Orbán család hatvanpusztai kúriáján, több épület is szinte teljesen kész, miközben József nádor egyik műemléki védettségű, 1920-as években épült istállóját ledózerolták  - írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. A volt LMP-s politikus már jó ideje követi a hatvanpusztai építkezést, majdnem fél évébe kiderítenie a hatóságoktól, hogy egy új gazdasági portaépület és mélygarázs építésére adtak ki engedélyt a területen. Most a képviselő fotókkal illusztrált bejegyzésében azt írja, hogy hol tart az építkezés: 

- a két, emeletes kúriaépület szinte teljesen kész

- az összesen kb 1000 nm-es három föld alatti terem (mélygarázs?) és a tőlük az egyik kúriához vezető alagút elkészült

- a ledózerolt műemlék istálló helyén egy az eddiginél is grandiózusabb föld alatti létesítmény készül (benne két medence?)

- felépült egy kertészlakás (vagy ez a „gazdasági portaépület”, amire az engedélyt kapták?), tőle nem messze egy ismeretlen célú, kb. 100 nm területű föld alatti építmény (pince?) kezdeménye látszik.

"A miniszterelnök mindenesetre azt gondolja, mindent megtehet. Ő működteti a propagandagépezetet amivel sok millió honfitársunk elől elzárhatja az alcsútdobozi luxus látványát. A miniszterelnök a járványt propagandavideók készítésével és adatok eltitkolásával akarja legyőzni. Eközben azoknak, akik alól egyik napról a másikra csúszik ki a talaj, nem hajlandó semmilyen segítséget sem adni" - írja a bejegyzésében Hadházy. 

A hatvanpusztai majorságot Orbán Győző ingatlanos cége 2011-ben vásárolta meg, de papíron a birtokot évek óta Mészáros Lőrinc használja állítólag 15,5 milliós éves díjért – nyáron kiderült, hogy Orbán Győző megszünteti a bérbe adó céget. Hogy ez hogyan érinti a konstrukciót, nem tudni. A birtok akkor lett híres, amikor a miniszterelnök egy fotót posztolt Nárciszról, a majorságot őrző kuvaszról.