Májusban újraindul a Wizz Air 16 járata, óriási kedvezményeket lengetett be a Ryanair

2020.04.28. 15:47

Kenny Jacobs, a Ryanair fapados légitársaság vezető marketingese azt mondta a Mirror ír kiadásának: várhatóan óriási kedvezményekkel csábítják majd vissza a légitársaságok az utasokat a járvány lecsengése után. 

Jacobs szerint a koronavírus örökre megváltoztatja, hogyan repülünk, a maszkok és a hőmérés a repülés állandó elemévé válhat. A menedzser szerint a légitársaságoknak az lesz az érdeke, hogy mielőbb újra rávegyék az embereket az utazgatásra, ezért akár 5 és 10 euró közötti jegyeket kínálhatnak nagy repülőterek között a járványveszély elmúltával. Ugyanakkor elmondta azt is, a törölt járatuk miatt visszatérítésre jogosult utasoknak valószínűleg egy darabig (akár 3 hónapig) még várniuk kell a pénzükre, mert a társaságnak 10 millió törlés adminisztrációjával kell megbirkóznia havi szinten.

Közben már a Wizz Air is a járvány utáni életet tervezgeti: kedden az Airportallal azt közölte a cég, hogy tizenhat útvonalon indítja el újra járatait Budapestről májusban, de a debreceni járatok csak júniusban indulhatnak el. Az elmúlt hetekben hat útvonalon repültek Budapestről a magyar kötődésű légitársaság gépei, május elejétől Athén, Barcelona, Berlin, Birmingham, Bázel, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, London-Gatwick és London-Luton, Liverpool, Madrid, Marosvásárhely, Podgorica, Stockholm és Szarajevó válik elérhetővé a ferihegyi repülőtérről.

A Wizz Air arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt nézzenek utána, hogy beutazhatnak-e a célországba, és ott korlátozhatják-e a mozgásukat. Emellett azt is kérik, hogy online jelentkezzenek be a járatokra, minden szolgáltatást előre vásároljanak meg, hogy a reptéri interakciókat és sorban állást a minimálisra lehessen csökkenteni, valamint a fedélzeti vásárlások során lehetőleg érintésmentes fizetési technológiákat használjanak.