Egy nem várt iparág is megérzi koronavírus-járványt

2020.04.30. 16:43 Módosítva: 2020.04.30. 17:17

Jelentősen visszaesett az óvszerek iránti kereslet a koronavírus-járvány miatt az egész világon, a szigorú kijárási tilalmak, karanténintézkedések és általános távolságtartás miatt ugyanis kevesebb alkalom van az intim együttlétre – írja a Guardian. A lapnak a Durex óvszereket gyártó brit cég, a Reckitt Benckiser vezérigazgatója, Laxman Narasimhan beszélt arról, hogy érezhetően visszaesett a termékeik forgalma a járvány kezdete óta, az emberek ugyanis kevesebbet szexelnek. 

A járvány miatti korlátozások elsősorban az alkalmi aktusok számát vetette vissza, hiszen nincsenek nyitva a szórakozóhelyek, nincsenek bulik, egyéb események, ahol ismerkedni lehetne és a Tinderen és egyéb alkalmazásokon keresztül sem csípnek fel ismeretleneket az emberek a járványtól tartva. De sok pár is kevesebb időt tölt együtt, ha a járvány kitörésekor nem éltek még együtt, és nem gondolták a karantént elég ösztönzőnek az összeköltözéshez. Nagy Britanniában például a karanténintézkedések bevezetésekor Jenny Harries tisztifőorvos azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy a párok nézzenek magukba, hogy tart-e ott a kapcsolatuk, hogy összeköltözzenek, és ha nem, akkor viszont ne is találkozzanak egy ideig. 

A Durex viszont nem állítja le a termelést, ugyanis arra számít a cég, hogy amint feloldják a kijárási korlátozásokat, egyből visszapattan az óvszerek iránti kereslet. Erre van is már bizonyíték, Narasimhan szerint például Kínában, ahol már feloldották a karantént, hamar visszaállt a kereslet a járvány előtti szintre. A gyártást viszont valamelyest korlátozza, hogy a világ egyik legnagyobb gumiexportőr és óvszergyártó országa, Malajzia elég szigorú karantént vezetett be és tart még fenn, ezzel nehezítve az óvszergyártást. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport