Lassan visszatér az élet az osztrák fővárosba

2020.05.02. 16:40

Egyre több üzlet nyit újra Bécsben, ahogy az osztrák kormány elkezdte lazítani a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozásokat. A Sky News videójában látható, hogy lassan visszatér az élet Bécs belvárosába, több ember van az utcán, és újranyitnak a ruhaüzletek, fodrászatok. Igaz az eladók és a kuncsaftok is egyelőre csak maszkban élvezhetik a visszakapott szabadságot. Az éttermek és szállodák nyitvatartása továbbra is korlátozott. 

Ausztriában a legfrissebb adatok szerint összesen 15 558 koronavírusos beteget regisztráltak, 13 180 fő kigyógyult a fertőzésből, 596 ember viszont életét vesztette a járványban. 

Az osztrák jegybank elnöke, Robert Holzmann szombaton a Reuters beszámolója szerint azt mondta, a bank legfrissebb becslése szerint a járvány okozta válság miatt az idén 8 százalékkal esik majd vissza az osztrák GDP, kétszer akkora mértékben, mint amit egy hónappal ezelőtt jósolt. A központi bank közgazdászai szerint minden egyes hét, amíg tartanak a korlátozások, 2 milliárd eurót farag le az osztrák bruttó hazai össztermékből.