A Schmidt Mária-féle BIF 13 ezer négyzetméternyi épületet vett a Postától

2020.05.05. 23:18

Schmidt Máriáék családi cége (amelybe a Takarékbank is bevásárolt), a tőzsdén jegyzett Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) részesedést vásárolt a Magyar Postától a budapesti Üllői út 114-116. szám alatt található épületegyüttesben.

A BIF a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden jelentette be, hogy május 5-én ingatlan adásvételi szerződést kötött a Magyar Posta Zrt.-vel az Üllői út 114-116. szám alatt lévő ingatlan 511/1000 tulajdoni hányadának megvásárlásáról. A közlemény szerint a társaság a sikeres tranzakcióval közel 13 ezer négyzetméter hasznosítható területet szerez meg, a tranzakció zárásának várható időpontja május 20.

A Magyar Posta tavaly nyáron hirdette meg eladásra az Üllői út 114-116. szám alatt található épületegyüttesét. A felújításra szoruló hat épületegység közül négy, a teljes ingatlan területének 59 százaléka volt az állami cég tulajdonában, a fennmaradó részt a BIF birtokolta, amely elővásárlási joggal rendelkezett, így már ekkor lehetett sejteni, hogy Schmidték lesznek a vevők. Az épületből tulajdonságai alapján B kategóriás iroda, hotel vagy kollégium is kialakítható egy komolyabb felújítást, átépítést követően (írta a Világgazdaság tavaly), de egyelőre arról nem érkeztek hírek, mi lesz végül a sorsa.

A Világgazdaság akkori információi szerint két változatban, illetve méretben, 1,6 vagy 1,2 milliárd forintért kínálták eladásra az ingatlant, a hirdetményben feltételként szerepelt az ott működő 100-as posta helyiségeinek visszabérlése három évre.

A BIF 2019-ben 5,288 milliárd forint árbevétel mellett 2,276 milliárd forint adózott eredményt ért el a konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült pénzügyi kimutatások szerint. A társaság 2019-re részvényenként 10 forint - összesen 2,56 milliárd forint - osztalékot fizet.  • Tippek
  • Bankszámla