Ismert DJ-t és operaénekest is felvett a Tesco a korlátozások óta

2020.05.11. 08:23

A hiper- és szupermarketláncoknál a járvány miatt  nagyon megnőtt a házhoz szállítás iránti igény, ezért a boltoknál dolgozó munkaerő jókora része átállt a kiszállítás megszervezésére – írja a Növekedés.hu.

A Spar azt mondta a portálnak, hogy ezen a téren két számjegyű növekedést tapasztaltak az előző normál időszakhoz képest, és a netes rendeléseknek a 80 százaléka házhoz szállítás, a 20 százaléka pedig bolti átvétel.

A Tesco a meglévő munkaerővel nem is bírta a tempót, a cég a valaha volt leggyorsabb toborzási kampányát indította el a járvány hazai megérkezése után. A lap kérdésére arról számoltak be, jelenleg 240 új munkatárs segíti a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatását igénybe vevő vásárlók zökkenőmentes kiszolgálását.

Köztük van egyébként az első női kiszállítási asszisztens kollégánk, aki korábban kozmetikus és sminktetováló volt. De ismert hazai DJ, balett-táncos és operaénekes is csatlakozott most a csapatunkhoz.

A kapacitásbővítés érdekében a Tesco együttműködést kötött az Ice Cube jégszállítóval, amely 26 autóval és 28 sofőrrel segíti a házhoz szállítást. Így összesen naponta 460 új háztartásba tudják eljuttatni a rendeléseket, a szállítási kapacitásuk pedig körülbelül 40 százalékkal bővült.

Az Auchannál a rendelés felfutását többek közt azzal kezelik, hogy a legkeresettebb árucikkekből náluk három, előre összekészített csomagot is lehet rendelni. Így az ország egész területén mindössze két munkanapra le tudják rövidíteni a kiszállítási időt. A cég azt is elmondta, az átlag online kosárméret kb. két és félszerese az offline kosaraknak.