Vajna kaszinóit Garancsi és Szalay-Bobrovniczky kapta meg

2020.05.12. 09:44

Sikerült dűlőre jutniuk az érintetteknek, Garancsi István és Habony Árpádék bizalmi köre kapta meg Andy Vajna örökségének legértékesebb részét, az állami koncessziókkal sikerre ítélt kaszinóbizniszt. A G7 korábbi becslése alapján az öt budapesti helyet és és egy online kaszinót működtető Las Vegas Casino Zrt.

az állami koncessziók lejártáig nagyjából 50-60 milliárd forintos profitot

hozhat a szerencsés tulajdonosoknak.  

Április végétől ugyanis két új tulajdonosa lett lett a cégnek, a többségi tulaj Garancsi István lett, vette észre a 24.hu. Az állami támogatásokból ki se látszó, a közbeszerzéseken érthetetlenül szerencsés, Orbánt pusztán ajándékból magánrepülőztető Garancsi István erre az új, kaszinós üzletágra hozhatta létre tavaly év végén a Garinvest Projekt nevű cégét, ez szállt be most. Egyébként ő is kapott kaszinókoncessziót már az államtól, a soproni kaszinót vihette Garancsi István.

Kisebbségi tulajnak egy áttéten keresztül bejött még Szalay-Bobrovniczky Kristóf is, aki a most részesedéshez jutó London Capital nevű cégét szintén tavaly év végén alapította. Szalay-Bobrovniczky korábban a Századvégnél dolgozott többféle vezető beosztásban, és bajtársaként beszélt Habony Árpádról, akinek a társaságában le is fényképezték Londonban 2014-ben. Szalay-Bobrovniczky felesége Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, korábbi budapesti alpolgármester.

Az idén 50 éves Szalay-Bobrovniczky tavaly év végéig a londoni magyar nagykövet volt, de akkor váratlanul távozott. A cégalapítások azt támasztják alá, hogy jó eséllyel az új, kaszinós biznisze is hazaszólíthatta.  

A cég vezetőségébe a tulajdonosváltással azonnal bekerült a TV2-s Halkó Gabriella is, Habony Árpád másik bizalmasa. A cég másik két igazgatósági tagja Telek Csaba Péter és Ikrényi Zsolt lett, akik Garancsi más cégeiben is betöltöttek korábban vezető pozíciókat.