Egymilliárdot csoportosít át a kormány egyházi örökségvédelemre a veszélyhelyzetre hivatkozva

2020.05.14. 10:05

A kormány az „egyházi és nemzetiségi fejezeti kezelésű előirányzatok között a veszélyhelyzetre tekintettel”  1,1 milliárd forintot csoportosít át, mégpedig úgy, hogy 900 milliót vesz el a nemzetiségi támogatásokból, 200 milliót pedig az egyházi személyek eszközellátásának támogatásából, derül ki egy szerda esti kormányrendeletből. A pénzből

1 milliárd egyházi örökségvédelemre, 100 millió pedig egyházi közfeladatellátási és közösségi célú beruházások támogatására megy.

A dologgal kapcsolatban megkérdeztük a Miniszterelnökséget, hogy megtudjuk, milyen összefüggés van a veszélyhelyzet és az egyházi örökségvédelem között; amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

A határozat egyébként az idénre tervezett, de a járvány miatt elhalasztott Eucharisztikus Kongresszus forrásairól is rendelkezik, a határozat szerint a „megrendezésével összefüggő beszerzési és szervezési feladatok további támogatásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló 1097/2020. (III. 12.) Korm. határozat 2.  pontjában az »azonnal« szövegrész helyébe a »felmerülés ütemében« szöveg lép”.