A tervek szerint csak pár hónapot csúszik a debreceni BMW-gyár építkezése

DEBRE20190614105
2020.05.15. 09:57 Módosítva: 2020.05.15. 10:02

A Debrecenben épülő BMW-gyár építési területén tartott sajtótájékoztatót Michele Melchiorre, a BMW Group debreceni gyárigazgatója. A BMW nemrég bejelentette, hogy csúszik a debreceni projekt, azonban később ezt Szijjártó Péter úgy próbálta árnyalni, hogy az építkezések valójában még zajlanak.

Most Michele Melchiorre azt mondta, hogy az „üzem infrastruktúrájával kapcsolatos előkészületek a tervek szerint folytatódnak”. Melchiorre elmondta, hogy elkötelezettek a Debrecenben létesítendő üzem tervei mellett, ám a globális gazdasági helyzet miatt szükség lesz az építkezés ütemezésének módosítására, ezt még mérlegelik, véleménye szerint azonban csak néhány hónap késedelem lesz várható.

A sajtótájékoztatón felszólalt Szijjártó Péter is, aki arról beszélt, hogy a járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére kitartanak amellett, hogy nem segéllyel, hanem munkahelyekkel kell segíteni az embereket. 

(Borítókép: Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén Debrecen közelében 2019. június 14-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)